021-65010458

|

021-65010452

متیل پارابن ( Methylparaben ) خوب یا بد ؟

صفحه اصلی / مقالات / متیل پارابن ( Methylparaben ) خوب یا بد ؟

متیل پارابن  ( Methylparaben ) یکی از انواع پارابن است که در محصولات با پایه روغن در آب مورد استفاده قرار می گیرد. شکل آن به صورت پودر کریستالی سفید رنگ است، دقت داشته باشید که به دلیل شباهت به نمک حتما باید از دسترس کودکان دور باشد.

نقطه ذوب و جوش آن به ترتیب 125-128 و 275 درجه سانتی گراد است و از واکنش شیمیایی بین متانول و 4- هیدروکسی بنزوئیک اسید حاصل می شود. فرمول شیمیایی C8H8O3 آن بوده و یک آلرژی شیمیایی استاندارد است.

 

Methylparaben

 

به طور کلی پارابن هامواد شیمیایی هستند که که برای افزایش مدت نگهداری مواد مختلف از جمله لوسیون ها، شامپو ها و کرم ها به کار می روند. متیل پارابن که نام دیگر این ترکیب نپاژن است مانند سایر پارابن ها دارای خواص ضدباکتریایی و ضد قارچی است به همین دلیل در بسیاری از محصولات خصوصا محصولات آرایشی و بهداشتی برای جلوگیری از فساد مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده عمدتا به صورت ترکیبی با سایر پارابن ها مثل پروپیل پارابن و بوتان پارابن برای افزایش نگهدارندگی در محصولات آرایشی و بهداشتی به کار می رود.

در طی سال های اخیر جنبش های مختلفی بر علیه شرکت هایی که از پارابن در محصولات خود استفاده می کنند به راه افتاده است، این افراد معتقد هستند که پارابن در دراز مدت مضرات زیادی دارد و نباید در محصولات روزمره چون شامپو و کرم مورد استفاده قرار گیرد. در مقابل اما موافقان استفاده از متیل پروپان در محصولات آرایشی و بهداشتی برای استفاده از این ماده دلایل قابل تاملی دارند برای مثال شامپو فرآورده هایی برپایه آب هستند و به شدت محیطی برای رشد میکروب ها فراهم است؛ فلذا به همین دلیل اضافه نمودن متیل پارابن ( Methylparaben ) که یک ماده ضدمیکروبی است برای جلوگیری از فساد شامپو ضروری است.

البته در باید توجه داشت که در همین محصولات نیز باید مطابق دستور العمل های بین المللی مقدار مشخصی از متیل پارابن استفاده شود. با توجه به توضیحات گفته شده در می یابیم استقاده از متیل پارابن در برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی امری اجتناب ناپذیر است؛  متوصیه می شود که حداقل از محصولاتی استفاده شود که میزان پارابن در آن ها کم است . حتما توجه کنید که به هیج عنوان از محصولات غیر استاندارد استفاده نکنید چرا که براساس تحقیقات انجام شده متیل پارابن موجود در آن ها بسیار بیش از حد طبیعی و نرمال است. با پرداختن کمی هزینه بیشتر میتوان جلوی خسارت های جبران ناپذیر را گرفت.

متیل پارابن

 

در بین محصولات استاندارد نیز دئودورانت ها و ضد تعریق ها متیل پارابن بیشتری دارند که توصیه می شود کمتر مرود استفاده قرار گیرند؛ البته امروزه شرکت هایی هستند که از موادی دیگری به جز پارابن ها در دئودورانت ها استفاده می کنند که اثرات سو کمتری دارند.

همچنین برای افزایش مدت نگهداری میوه ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد؛ شاید برایتان جالب باشد که بدانید متیل پارابن ( Methylparaben ) به صورت طبیعی در بعضی از میوه ها مثل بلوبری، تمشک، خردل، میوه های زرد، آب زغال اخته و وانیل یافت می شود.

این ماده حتی در صنایع دارویی نیز کاربرد دارد و به عنوان یک عامل محافظت نورون های دستگاه عصبی برای درمان اختلالات عصبی مورد استفاده قرار می­گیرد.

متیل پارابن ( Methylparaben ) موجود در مواد آرایشی و بهداشتی از طریق سیستم گوارش جذب می شو، ترشحات داخلی را جذب کرده و سبب ایجاد آلژی می شوند و حتی می توانند سبب ایجاد سرطان هم شوند. امروزه استفاده از متیل پارابن در محصولات آرایشی برپایه طبیعی و ارگانیک به دلیل عوارضی که دارد ممنوع است. هر چند متیل پارابن دارای عوارضی است اما برخی مخالف عدم استفاده از آن هستند و معتدند مزایای آن بر معایب استفاده از آن غلبه دارد.

اشتراک گذاری :