021-65010458

|

021-65010452

درمان انواع آرتروز با ستیل پالمیتات ( Cetyl Palmitate )

صفحه اصلی / مقالات / درمان انواع آرتروز با ستیل پالمیتات ( Cetyl Palmitate )

نام شیمیایی این ترکیب Cetyl Palmitate است و فرمول شیمیایی آن C32H64O2 می باشد؛ جرم مولی آن 1862/480−g·mol و نقطه جوش آن ۵۴ °C است. این ماده یک استر و عملکرد آن مانند سایر استرها تابعی از اسید آهی چرب روغن زیتون است. ستیل پالمیتات محلول در روغن‌ها و نامحلول در آب بوده و به عنوان آمولسیفایر، در سورفکتنت ها و عطرها کاربرد دارد.

این ماده برگرفته شده از اسید پالمیتیک و ستیل الکل است و به نام اکتیل پالمیتات نیز شناخته می شود. ستیل پالمیتات یک مایع روشن سفید رنگ، کریستالی مومی و بدون رنگ بو است و در طیف گسترده ای از محصولات آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد.

ستیل‌ پالمیتات از ترکیب اسید پالمیتیک اسید چرب طبیعی که در گیاهان و حیوانات یافت شده و با ترکیب با سایر اسید های چرب ساخته می شود. در ایران منبعی برای ساخت آن وجود ندارد و معمولا از کشورهایی چون هند و مالزی به ایران وارد می شود.

 

خرید ستیل پالمیتات

 

ستیل پالمیتات ( Cetyl Palmitate ) به طور طبیعی در طبیعت در مرجان استارگون که ممکن است دارای خواص آنتی بیوتیکی باشد و نیز مومی بسیار ارزشمند در جمجمه نهنگ است و جزء برخی نانو ذرات لیپید جامد یافت می شود. این ماده دارای خواص نرم کنندگی است و به عنوان یک عنصر نرم کننده کاربرد دارد.

فرآیند ساخت ستیل پالمیتات

طی فرایند استیر سازی الکل استیل با اسید پالمتیک در سیستم بدون حلال ساخته می شود.  سرعت تقطیر (۱۸۰ ، ۴۸۰ و ۷۲۰ دور در دقیقه )، دما ( ۶۰، ۷۰، ۸۰ و ۸۷ درجه سانتیگراد )، میزان کاتالیزور ( ۰٫۵، ۱٫۰ و ۱٫۵ درصد وزنی مربوط به جرم بستر ) و نسبت الکل : مولی اسید ( ۰٫۵: ۱، ۱: ۱ و ۲: ۱ )  است و بهترین شرایط واکنش به دست آمده ۴۸۰ دور در دقیقه، ۷۰ درجه سانتی گراد و  ۱٫۰ درصد آنزیم است.

به دلیل خاصیت نرم کنندگی و روان کنندگی است به همین دلیل در محصولات آرایشی و بهداشتی به کار می رود، دوز مصرفی این ماده 2.7% میباشد و سطح پوست را نرم و صاف می کند. هنچنین اضافه شدن ستیل پالمیتات به ترکیبات باعث حفظ انسجام و خاصیت چسبندگی می شود که در مواردی مثل تولید قرص و کپسول با قالب های مختلف کاربرد دارد. استفاده از این ماده در محصولات، جایگزین خوبی برای افرادی است که به موم زنبور عسل حساسیت دارند؛ استفاده از کرم حاوی ستیل پالمیتات کاملا حس سبکی و دلپذیری را به پوست القا می کند؛ میزان سمیت ستیل پالمیتات از سایر محصولات مشابه کمتر است. در ماسک های صورت، محصولات ضد پیری، محصولات آرایشی رنگی مانند رژلب ها، لوسیون، کرم ها، محصولات مراقبت مو، مرطوب کننده ها، پاک کننده ها، ضد آفتاب ها، دئودورانت، خط لب و خط چشم استفاده میشود.

براساس تحقیقات صورت گرفته توسط CIR استفاده از اتیل هگزیل پالمیتات، ایزوپروپیل پالمیتات و ستیل پالمیتات در محصولات آرایشی و بهداشتی بدون مشکل و دارای مجوز قانونی است.

ستیل پالمیتات

 

ستیل پالمیتات  جز اسیدهای چرب استیلات است و در قرص ها و کپسول ها برای انواع آرتروزها از جمله آرتریت روماتوئید ( RA )، آرتروز ( OA )، سندرم رایتیر و اسپوندیلیت آنکیلوزان استفاده می‌شود. البته باید توجه داشت که برای از بین بردن خشکی اول صبح مفاصل مفید نیست.

اسیدهای چرب همانند ستیل پالمیتات ( Cetyl Palmitate ) در داروهای درمانی برای بیماری‌ های خود ایمنی از جمله سندرم شوگرن، لوپوس اریتماتوز سیستمیک ( SLE ) و اسکلروز مولتیپل ( MS ) استفاده می‌شود و اثرات مثبتی در ساختار این داروها دارد.

از این ماده برای بیماری های دیگری نظیر؛ آمفیزم، سرطان سینه، روماتیسم مفصلی، انواع مختلف کمردرد، سندرم رایتر، لوسمی، لوپوس اریتماتوز سیستمیک و هایپرپلازی خوش خیم پروستات کاربرد دارد.

اشتراک گذاری :