021-65010458

|

021-65010452

در مورد پلی سوربات 20 چه می دانید ؟

صفحه اصلی / مقالات / در مورد پلی سوربات 20 چه می دانید ؟

پلی سوربات 20 از ترکیب پلی ساکارید و اکسید اتیلن پلی ساکارید 20 حاصل می شود. نام ژنریک این ترکیب شیمیایی Polyoxyethylene (20) است ، فرمول شیمیایی این ترکیب C58H114O26 می باشد و جرم مولی پلی سوربات 20 ۱۲۲۷٫۵۴ گرم بر مول است؛ نقطه جوش آن > 100°C است و چگالی آن  (1.1g/cm3 (25 °C می باشد، همجنین مبزان اسیدیته بودن این ماده 6-8 (50g/l, H2O, 20 °C) است. ، پلی سوربات 20 به طور طبیعی در میو های شیرینی  چون سیب، گلابی، هلو و آلو یافت می شود.

این ماده نوعی مایع غلیظ روغنی شکل است که به صورت کلی با نام‌های تجاری کانارسل، آلکست و نام رایج توئین شناخته می‌شود.

از آن به عنوان به عنوان امولسیفایر برای مخلوط شدن روغن در آب درمحصولات آرایشی استفاده می کنند. مواد پلی سوربات در ترکیب با سایر مواد کمک می کنند تا مواد بتوانند در حلالی حل شوند که در آن به طور معمول حل نمی شود. پلی سوربات 20 به رنگ های زرد و زرد قهوه ای رنگ است . این ماده بوی زیادی ندارد و همچنین برای پوست بسیار مفید بوده و دارای اثرات آرامبخش است که این یکی از دلایل استفاده از پلی سوربات در محصولات بهداشتی است.

 

about polysorbate

 

پلی سوربات 20 علاوه بر محصولات آرایشی در محصولات دارویی نیز برای امولسیون و سوسپانسیون کردن مواد و همچنین به عنوان عامل رقیق کننده مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد دیگر این ماده در داروسازی برای پرکردن مواد دارویی است. و در زمینه ی محصولات شوینده موجب تشکیل طیف گسترده ای شوینده ها برپایه آنیون می شود. بنابراین بر طبق این ویژگی، پلی سوربات 20 در بسیاری مواد شوینده بدن و پاک کننده ها وجود دارد.

در صنعت الاستومر برای مرطوب کردن رول های پلاستیکی به کار برده می شود. پلی سوربات در بیوتکنولوژی نیز بسیار پر کاربرد است؛ به عنوان مثال در تشخصیص بیماری سل از طریق پوست از این ماده برای خالص سازی مشتقات پروتئینی استفاده می گردد. همچنین در کرم های مرطوب کننده کودکان و در شامپو های مختص کودکان برای کاهش سوزش و حساسیت استفاده می شود. پلی سوربات در برخی از واکنش های تولید کشور های فرانسه و کانادا نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در داروهای تنظیم کننده استروژن به عنوان امولسیفایر استفاده می شود.

این ماده به عنوان پوششی برای سطح میوه و سبزی به کار می رود و سبب افزایش مدت زمان نگهداری آن ها می شود برای همین توصیه می شود حتما میوه و سبزی ها را قبل از مصرف شست.

این ماده همچنین در انواع خمیر به عنوان بهبود دهنده تخمیر مورد استفاده قرار میگیرد البته باید توجه داشت تنها دوز مشخصی از این ماده بدین صورت قابل استفاده است.

در مورد پلی سوربات 20 چه می دانید

 

نکات ایمنی در هنگام استفاده از پلی سوربات 20

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به کاربردن پلی سوربات 20 به عنوان ماده طعم دهنده مصنوعی در غلظت ها و فرمولاسیون های مشخص که قبلا مورد آزمایش و تائید قرار گرفته اند بلا مانع می داند. (CIR) براساس تحقیقات انجام شده و آزمایش های صورت گرفته، استفاده از پلی سوربات 20 را در محصولات آرایشی و بهداشتی بلا مانع اعلام کرده است البته باید توجه داشت که مراد محصولات دارای استاندارد هستند و نه محصولات تقلبی و تاریخ مصرف گذشته هیچگاه نباید برای پوست از محصولاتی که تاریخ انقضا ندارند استفاده کرد. البته باید توجه داشت که اتیلن اکسید که می تواند در طی فرآیند اتوکسیلاسیون است به آلودگی با دی اکسان شود که ترکیبی خطرناک شناخته می شود در واقع این ترکیب یک ماده سرطان زا است که به راحتی از طریق پوست پوست نفوذ می کند و همچنین دی اکسان سبب ایجاد آلرژی های پوستی می شود. متاسفانه بر اساس تحقیقات اخیر انجام شده میزان دی اکسان موجود در اغلب محصولات آرایش و بهداشتی 1000 برابر بیشتر از حد مجاز ثبت شده است.

اشتراک گذاری :